Був у моєї мами День Народження і я вирішила зробити їй сюрприз прийшовши до неї в гості рано вранці з чимось смачненьким та свіженьким. Встала о 6.30 ранку, що було доволі важко врахувавши, що лягла о 2.00 але вже за 10 хвилин навівши на кухні творчий гармидер робота кипіла і я пританцьовувала під бадьору ранкову музичку. Готувався кекс! Чесно кажучи його я робила вперше. Основа рецепту була знайдена в інтернеті але доволі грунтовно доповнена моїми фантазіями) Результат мене приємно подивував, тому ділюся ним з Вами! Отож приступимо:
КЕКС “Багатий” (назву придумала сама, бо вже дуже він “начинистий” получився)
ІНГРЕДІЄНТИ:
Родзинки 3-4 сортів – 350 г без кісточок, тому що потім вони дуже неприємно дивують.
Міцний чорний чай – 250 мл. Охолоджений
Борошно – 230 г
Цукор – 200г
Сушена журавлина – 150 г
Пропорції можна змінювати в залежності від вподобань. Мені сподобалося, коли її багато *) Курячі яйця 3 шт.
Коньяк або віскі – 75 г
Розпушувач для тіста – 1 пакетик
Солі одна щіпка
Мускатний горіх мелений – 1/2 чайної ложки
Духм’яний перець – 1/2 чайної ложки
Цедра одного лимона
Морква 1 шт. натерта на дрібній терці морквина середнього розміру.
Гарбузове насіння. Я поклала жменю очищених ядер.
Можна добавити грецькі горішки, які також непогано впишуься в компанію, проте, на момент приготування в мене їх не було.
ПРОЦЕС:
Самий важливий і нудний момент – це залишити настоятися родзинки і журавлину з чаєм, коньяком та цукром на годин так 10-12 накривши ємкість харчовою плівкою. Найкраще залишити наніч, в кого терпця мало, тоді час швидше пробіжить)
Вранці нагріти духовку до 160 (кружечок градусів не знайшла *))) Змазати форму маслом. Я використовувала гумову форму для кексів. Він в ній чудово пропікається і не пристає в результаті.
Змішуємо розпушувач + сіль + мускатний горіх + перець + цедру + моркву + легко взбиті яйця + насіння і домішуємо до настояної масси родзинок та журавлини.
Все ретельно перемішуємо.
Викласти массу в нашу форму і поставити на протвень застелений пекарським папером, щоб не було казусів з пригоранням форми. Залишаємо в духовці на 60-70 хв. Періодично цікавимося, як він там поживає і чи не дуже припікає *)
Вийняти з духовки та охолодити. Якщо кекс пристав до форми, тоді опустити форму в холодну воду і попросити 5 раз щоб відстав (момент розмов з кексом можна пропустити, особисто мені він допомогає добитися бажаного результату)))
Смакує і виглядає в розрізі кекс найкраще, якщо дати йому постояти годинки 3-4.
Отож готуйте та смакуйте але і про весняні фотосесії не забувайте www.moya.in.ua Чекаю на Вас! Смачного! Почуємося!